Green: Bez Nurkića lako, sa Nurkićem znatno teže
Foto: EPA

Krilo Golden State priznao

Green: Bez Nurkića lako, sa Nurkićem znatno teže

D. Rakanović

Golden State Warriorsi ugostiće u nedjelju Portland Trail Blazerse na početku play-off serije.

Rezultat serije će mnogo zavisiti od toga da li će nastupiti bh. košarkaš Jusuf Nurkić, a za prvu utakmicu serije je službeno naveden kao upitan. 

Podsjetimo, Nurkić je prije dvije sedmice doživio fakturu fibule desne noge, zbog čega je propustio posljednjih sedam utakmica regularnog dijela sezone. 

Nurkić bi, ukoliko nastupi tokom serije, trebao biti važan faktor okršaja sa najboljim timom lige, a posebno u defanzivi. Toga su očigledno svjesni i u Golden Stateu.

"Portland je potpuno drugačiji tim s njim. To mijenja sve. Ako bude igrao siguran sam da ću ga ja čuvati. Ako ne bude igrao, biće to lakši duel, ako bude, onda znatno teži. Sve mijenja činjenica da li će da igra ili ne", rekao je krilni igrač Warriorsa Draymond Green. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi