Gregg Popović kaže sve ono što drugi prešute

Opleo po Donaldu Trumpu

Gregg Popović kaže sve ono što drugi prešute

E. Škorić

Trener San Antonio Spursa Gregg Popović nikada se ne ustručava reći ono što misli.

Popović je legendarni NBA trener koji trenira Spurse i čovjek kojeg se mora poštovati, što zbog košarkaškog znanja, što zbog njegovih "pametnih" govora izvan parketa.

"Sigurno će mnogi reći da bih samo trebao trenirati svoj košarkaši tim. Svi se nadamo da će predsjednik Trump biti uspješan i da će uraditi dobro za sve ljude, ali nije počeo na taj način. Nije ništa rekao o ženama, o tamnoputim ljudima, Meksikancima, Hispanicima, LGBT populaciji, hendikepiranima... Ponaša se kao da se ništa nije ni dogodilo", rekao je Popović, pa je nastavio:

"Uradio je sve da bude izabran, govorio je i radio svakakve stvari, a za mene je to neprihvatljivo i zaista odbratno. To mogu da vide i oni koji su glasali za njega. Strašna je njegova nemogućnost da prevaziđe sebe".

Popović je kao trener Spurse vodio do pet naslova - 1999., 2003., 2005., 2007. i 2014. godine, a tri puta je izabran za najboljeg NBA trenera godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi