Greškom su BiH pripisali još jednog igrača u NBA ligi

Eurohoopsu se potkrala greška

Greškom su BiH pripisali još jednog igrača u NBA ligi

E. Škorić

U noći sa utorka na srijedu počinje nova sezona NBA lige.

Najjače košarkaško prvenstvo svijeta vraća se na 'male ekrane'. Golden State pojačan Kevinom Durantom ide na titulu, ali LeBron James želi da sačuva prsten i prema svemu sudeći, čeka nas još jedna uzbudljiva i duga sezona.

Bilo je dosta dobrih trejdova i to je također jedan do razloga što ćemo biti prikovani za televizore ili laptope često u kasnim satima, a posebno onda kada na parketu budu igrali Jusuf Nurkić i Mirza Teletović.

To su jedini predstavnici BiH u NBA ligi, mada je po uglednom portalu Eurohoops i Ivica Zubac naš. Istina da je rođen u Mostaru, no on nastupa za Hrvatsku.

Tako je, eto, Eurohoops napravio sitnu grešku i prepisao nam košarkaša Los Angeles Lakersa. On je, ipak, kako napisasmo, hrvatski košarkaš i upravo Hrvatska ima najviše predstavnika u NBA ligi kada su u pitanju države s prostora bivše Jugoslavije.

Pored Zubca, tu su Bojan Bogdanović (Brooklyn), Damjan Rudež (Orlando), Mario Hezonja (Orlando), Dario Šarić (Philadelphia), Dragan Bender (Phoenix). Čast Srbije u najjačoj svjetskoj ligi brane Boban Marjanović iz Detroita, Nemanja Bjelica iz Minnesote, te Nikola Jokić iz Denvera, saigrač našeg Juke.

I Crnogorci imaju trojicu ako računamo i Mirotića u NBA ligi - Nikola Mirotić (Minnesota), Nikola Vučević (Orlando) i Nikola Peković (Minnesota).

Od evropskih igrača u NBA, Francuska ima čak 10 igrača, Španija osam. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi