Griffin i Nurkić postaju saigrači?

Nuggetsi žele Griffina

Griffin i Nurkić postaju saigrači?

M. Šljivak

Krilni centar Los Angeles Clippersa Blake Griffin mogao bi u narednim danima postati novi član Denver Nuggetsa.

Tim iz Colorada ima namjeru u svoje redove dovesti neku od superzvijezda, a već su počeli pregovore s rukovodstvom Clippersa oko potencijalnog trejda za Blakea Griffina.

Navodno, ekipa iz Los Angelesa je spremna pustiti prvu zvijezdu tima. Oni na ljeto žele dovesti Kevina Duranta i sve su karte dali na tu opciju.

Tako bi Griffin u narednim danima mogao preseliti u Denver, a u suprotnom smjeru bi trebali otići Kenneth Faried i Danilo Gallinari.

Nuggetsi bi tako Griffina uparili s potentnim centrima Jusufom Nurkićem i Nikolom Jokićem, a s obzirom na to da je Blakeu tek 26 godina, ispred njega je još mnogo dobre košarke i Denver bi bio na dobitku.

Blake Griffin ove sezone prosječno ubacuje 23 poena uz gotovo devet skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti