Griffin i Paul utišali Miami, Bullsi nemoćni protiv Kingsa

NBA liga

Griffin i Paul utišali Miami, Bullsi nemoćni protiv Kingsa

M. Šljivak

Samo dvije utakmice NBA lige odigrane su u noći sa četvrtka na petak, a pobjede su upisale ekipe Los Angles Clippersa i Sacramento Kingsa.

Miami Heat - LA Clippers 93:110 (Bosh 28p / Paul i Griffin 26p)

Težak poraz doživio je Miami Heat u svojoj American Airlines Areni od Los Angeles Clippersa rezultatom 110:93.

Sav posao tim iz Los Angelesa je u ovom susretu odradio već u prvoj dionici. Chris Paul i Blake Griffin su razbili Heat, koji nije imao pravi odgovor na fantastičnu igru gostiju.

Nakon prve četvrtine je bilo 24 poena prednosti (39:14), a do kraja su Clippersi bez većih problema sačuvali prednost, te su došli do sedme ovosezonske pobjede. 

Chris Paul i Blake Griffin su susret završili sa po 26 poena, dok je Chris Bosh kod domaćeg tima ubacio 28.

Sacramento Kings - Chicago Bulls 103:88 (Cousins 22p / Butler 23p)

Sacramento Kingsi su bez većih problema na svom parketu savladali Chicago Bullse 103:98.

Tim iz Illinoisa je u glavni grad Kalifornije stigao bez glavnih zvijezda Derricka Rosea i Pau Gasola, što je na kraju bilo dovoljno da Kingdi dođu do lagane pobjede.

DeMarcus Cousins je predvodio Sacramento sa 22 poena i 14 skokova, Rudy Gay je dodao 20, dok je na drugoj strani Jimmy Butler ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.