Griffin razbio Warriorse za poravnanje serije
Foto: ESPN

LA Clippersi ovaj put uspješni kod kuće

Griffin razbio Warriorse za poravnanje serije

E. Škorić

Košarkaši Los Angeles Clippersa poravnali su u seriji prve runde doigravana protiv Golden State Warriorsa.

Warriorsi su prije nekoliko dana nakon produžetaka savladali Clipperse i napravili break, ali je losanđeleska momčad u drugom domaćem susretu bila potpuno dominantna, te je goste razbila sa 138:98.

Već se u prvim minutama moglo vidjeti u kojem smijeru će otići utakmica. Poveli su domaći 5:0 na otvaranju, a na polovini prve četvrtine imai su i plus 11 (17:6). Ista razlika bila je i na kraju prve dionice (31:20).

Prednost Clippersa je rasla iz minute u minutu u drugoj četvrtini. Domaći su vodili 13, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 23 24, 26, 28... poena razlike. Na odmor se otišlo pri rezultatu 67:41.

Uslijedio je takozvani blowout, Warriorsi su kasnije odmarali ključne igrače i meč je praktično riješen nakon 24 minute igre. Domaći su 30+ poena ubacili i u preostale dvije četvrtine i na kraju su slavili potpuno zasluženo sa 40 poena razlike (138:98).

Clippersi su imali čak 60.3% postotak šuta za dva, odnosno 48 naspram 21% Warriorsa postotak šuta za tri poena. Bili su daleko bolji i sada je serija izjednačena na 1:1. 

Blake Griffin je bio najbolji meču, te je u sastavu pobjedničke ekipe ubacio 35 poena uz šest skokova. Danny Granger je ubacio 14 poena uz tri skoka, Matt Barnes je dodao također 13 poena, Chris Paul 12 uz 10 asistencija i šest skokova. Na drugoj strani vrijedi izdvojiti jedino Stephena Curryja sa 24 poena i osam asistencija. David Lee je ubacio tek 11 uz 4 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.