Griffin vodio Clipperse do trijumfa nad Lakersom

NBA liga

Griffin vodio Clipperse do trijumfa nad Lakersom

Košarkaši Los Angeles Clippersa su sinoć u Staples Centru bili bolji od Lakersa rezultatom 108:92.

Clipperse je do pobjede nad gradskim rivalom vodio Blake Griffin, koji je sa 29 poena i 12 skokova bio prvo ime utakmice.

Clippersi su nakon prve četvrtine imali 27:19, a na poluvrijeme su otišli sa +11 (53:42). Njihova prednost se u trećoj dionici penjala čak do +29 (80:59), a početkom posljednje četvrtine su gosti imali maksimalnih 30 poena prednosti (95:65).

Košarkaši domaćeg tima su do završetka uspjeli smanjiti rezultat, pa su Clippersi na kraju slavili sa 16 poena prednosti.

Osim pomenutog Griffina, u pobjedničkom timu istakao se i DeAndre Jordan sa 14 poena i 24 skoka, dok je Miloš Teodosić završio meč sa šest poena i isto toliko asistencija.

U timu Lakersa, Brook Lopez je imao 20, Larry Nance Jr. 14, a Brandon Ingram 12 poena. Lonzo Ball, koji je debitovao u NBA ligi, je meč završio sa samo tri poena i devet skokova za 29 minuta na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi