Gromovi spržili Mamuze, Dallas slavio u Los Angelesu
FOTO: EPA

Odigrana dva susreta na NBA parketima

Gromovi spržili Mamuze, Dallas slavio u Los Angelesu

Na parketima u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu sinoć su odigrana samo dva susreta, a u velikom derbiju Zapada Oklahoma je slavila protiv San Antonija 106:94. 

Domaće je do pobjede nad Mamuzama vodio Kevin Durant sa 28 postignutih poena i sedam skokova. Odličnu partiju pružio je i Russell Westbrook koji je postigao 27 poena i dodao šest asistencija i četiri ukradene lopte. Na drugoj strani Patty Mills je završio susret sa 21 postignutim poenom, uz šut iz igre 8-13. Tim Duncan je ubacio 17 poena i dodao osam skokova. 

U drugoj utakmici večeri Los Angeles Clippersi su na svom parketu poraženi od Dallas Mavericksa rezultatom 113:107. Goste je do pobjede vodio Dirk Nowitzki sa 26 postignutih poena i 11 skokova. Na drugoj strani triple-double zabilježio je Blake Griffin. On je susret završio sa 25 poena, deset skokova i 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.