Haddadi nedovoljan da se zaustavi Srbija
Foto: EPA

Srbija bolja od Irana

Haddadi nedovoljan da se zaustavi Srbija

E. Škorić

Košarkaši Srbije ostvarili su uvjerljivu pobjedu nad Iranom rezultatom 83:70 u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Španiji.

Iranci su doživjeli i treći poraz, a izabranici Aleksanra Đorđevića ostvarili su drugi trijumf nakon poraza od Francuske. Orlovi su tako obezbijedili nastup u drugom krugu Mundobasketa.

Dobro su se Iranci držali u početku utakmice, imali su dobrim dijelom prve dionice i vodstvo, ali je Srbija na kraju prvih 10 minuta vodila rezultatom 21:18. I u drugoj četvrtini dosta neizvjesno, Srbija je opet bila nešto bolja. Na odmoru se otišlo kod rezultata 42:38. 

Hamed Haddadi je držao Iran tijekom prvog dijela sjajnom igrom u reketu. Međutim,  u nastavku je Srbija zaigrala puno bolje, te je stigla do 15:0 serije u svega šest minuta. Tada su naši susjedi vodili 57:38 i za Iran više nije bilo povratka. Pred odlučujući period Srbija je vodila 16 razlike (67:51).

U zadnjoj četvrtini, očekivano, Srbija je popustila, pa je Iran  uspio da ublaži poraz. Završeno je rezultatom 83:67. Haddadi je predvodio Irance sa 29 poena, Bahrami je ubacio 17, a na drugoj strani Bjelica je ubaico 18, Bogdanović 16, Raduljica 13 poena.

Iran - Srbija 70:83

Iran: Arhavan, Mashayekhi, Yakhchali 3, Kamrani 2, Kazemi 6, Zangeneh, Afagh 6, Sahakian 2, Kardoust, Jamshidi 2, Nikkhah Bahrami 20, Haddadi 29.

Srbija: Teodosić 8, Simonović 4, Jović 2, Bogdanović 16, Bjelica 18, Marković 5, Kalinić 3, Bričević, Krstić, Raduljica 13, Katić 8, Štimac 6. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.