Harden brojao do 44, Houston slavio u Sacramentu

Rocketsi slavili

Harden brojao do 44, Houston slavio u Sacramentu

M. Šljivak

James Harden je u susretu protiv Sacramento Kingsa ubacio 44 poena, što je pomoglo Houston Rocketsima da savladaju Sacramento nakon produžetka 109:103.

Kingsi su dominirali u većem dijelu meča. Nakon prve četvrtine su imali već 10 poena prednosti (26:16), da bi istom razlikom otišli i na poluvrijeme (46:36).

Održavali su Rocketsi priključak u ovom susretu zahvaljujući Jamesu Hardenu. Pogađao je sve u ovom susretu, da bi mu se u posljednjem periodu priključili Troy Daniels i Trevor Ariza, koji vezanim trojkama donose prednost Houstonu (80:78).

Uspjeli su Kingsi ponovo da se odvoje. Međutim, 20 sekundi prije kraja Harden pogađa trojku za izjednačenje (95:95), da bi na drugoj strani Rudy Gay promašio za pobjedu. 

Ušlo se u dodatnih pet minuta igre. Houston je na kraju uspio da stigne do pobjede zahvaljujući sjajnoj partiji Jamesa Hardena.

Darren Collison je predvodio Kingse sa 24 poena, Ben McLemore je dodao 21, dok je s druge strane briljirao James Harden sa 44 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije