Harden dobija sjajnu pomoć na putu ka naslovu

Ibaka u Rocketsima?

Harden dobija sjajnu pomoć na putu ka naslovu

M. Šljivak

Houston Rocketsi ove sezone igraju zaista dobro.

Predvođeni fantastičnim Jamesom Hardenom, Rocketsi su trenutno treći tim Zapadne konferencije i biće sasvim sigurno ozbiljna prijetnja favoritima za naslov prvaka.

Ta borba bi mogla postati i zanimljivija jer će kako stvari stoje u narednim danima Harden dobiti dodatnu pomoć.

Novi igrač ekipe iz Texasa mogao bi postati Serge Ibaka. ESPN navodi kako je interes Houstona za usluge krilnog centra Orlanda ogroman i da će ga pokušati dovesti u svoje redove do kraja prelaznog roka.

Ibaka bi Rocketsima donio dodatnu snagu u reketu, a pored njega bi mogao zaigrati i centar Sacramenta Kosta Koufos, kojeg Rocketsi također žele angažovati.

Još uvijek nije poznato koga bi Houston ponudio u razmjeni za 27-godišnjeg Ibaku koji ove sezone igra fantastično i na prosjeku je od preko 15 poena uz sedam skokova.

Prethodno je Ibaka igrao i za Oklahomu, a od ljeta će biti i slobodan igrač i moći će birati novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi