Harden: Moramo biti agresivniji

Zvijezda Rocketsa nakon poraza od San Antonija

Harden: Moramo biti agresivniji

James Harden odigrao je sjajan meč protiv San Antonija, ali su njegova 43 poena bila nedovoljna za drugi trijumf Houstona u polufinalnoj seriji Zapada.

Ekipa Gregga Popovicha trijumfovala je u Toyota Centru (103:92), a najzaslužniji za gostujuću pobjedu Spursa bili su LaMarcus Aldridge i Kawhi Leonard sa po 26 postignutih koševa.

Popularni Brada je po završetku meča izjavio da njegov tim mora igrati na višem nivou kako bi se plasirao u finale Zapadne konferencije.

"Imali smo nekoliko prilika, ali timski nismo uspjeli da u kontinuitetu budemo u ritmu, ali bilo je perioda meča kada smo pogađali šuteve i uspijevali prodorima da dođemo do koša. Samo moramo da igramo bolje – mislim da smo sada bili čvrsti, ali moramo više igrača da uključimo u napad i da oni imaju samopouzdanja da pogađaju šuteve i budu agresivni", izjavio je Harden.

Spursi su nakon vraćenog brejka poveli sa 2:1 u seriji, a naredna utakmica igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka u Toyota Centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi