Osim: Kvalitet je prilagoditi se uslovima, ali i protivniku

Najtrofejniji trener Željezničara

Osim: Kvalitet je prilagoditi se uslovima, ali i protivniku

A. Beganović

Spuštena je zavjesa na još jedan najveći bosanskohercegovački derbi, onaj između Željezničara i Sarajeva. Derbi vječitih rivala ponudio je dosta, usudili bismo se reći mnogo više nego neki raniji, a dešavanja uoči i nakon istog vraćaju mu i onaj šmek za kojeg se mislilo da je izgubljen.

Derbi je trebao biti odigran u nedjelju, no vremenske nepogode i loša organizacija od strane domaćina pomjerili su ga za ponedjeljak. Farbanje lopti, neobilježen teren, dva čistača snijega i jedna i pol lopata bili su dovoljni navijačima, ali i pojedinim igračima Sarajeva da krenu sa "bockanjem" komšija sa Grbavice. Pobjeda i mnogo bolja igra su pak došli kao melem na ranu Plavima koji su znali uzvratiti istom mjerom.

I dan kasnije još uvijek se u glavnom gradu govori o sudaru Željezničara i Sarajeva, a za SportSport.ba najveću utakmicu u našoj zemlji komentarisao je najtrofejniji trener Plavih Amar Osim.

"Dobar derbi, Željezničar je da tako kažem zakazao u nedjelju u samoj organizaciji, no zato je u ponedjeljak na terenu, što je na kraju krajeva i najvažnije, bio mnogo bolji i zasluženo je slavio. Tri puta je Željo bio bolji u ponedjeljak nego u nedjelju. Imalo se dosta toga za vidjeti na derbiju i pored teških uslova za igru", govori Osim na početku razgovora za SportSport.ba

Plavi su većim dijelom susreta bili bolji, u pojedinim momentima činilo se da na terenu imaju par igrača više i na kraju su sasvim zasluženo slavili.

"Treba pohvaliti igrače obje ekipe, posebno igrače Željezničara. Na teškom terenu su se bolje snašli. Bili su snažniji, više su trčali, bolje su stajali na terenu, a u ovakvim uslovima što je jako bitno, osvojili su skoro svaku drugu loptu", govori Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najtrofejniji trener Željezničara imao je samo riječi hvale i za sadašnjeg trenera Plavih Admira Adžema.

"Kad je nešto za pohvaliti, onda se to treba i uraditi. Dva dana prije derbija pričao sam sa Adžemom i znao sam šta planira uraditi. Sa tribima sam vidio da je sa ekipom sve planirano i ostvario. I to je pokazatelj nekih stvari. Dobro je pripremio ekipu, znao je šta i koliko može ekipa. Velika je to stvar, a čini mi se da je naučio nešto iz poraza od prije tri godine, što je isto tako odlična stvar za trenera. Kakav bi rezultat bio da su uslovi drugačiji je teško reći, no kvalitet je prilagoditi se uslovima i protivniku u takvim uslovima", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jole_Musa
Evo nam i selektora. Nije odavno srao. On nesto kao zna, a da tate nije ne bi Pofalicki mogao voditi.
18 65
Rivaldo
Zar ovaj smije na Grbavicu? Kad mu je to Misimovic dozvolio da smije doci? :)
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi