Harden sredio bivši tim, Kralj pokorio Los Angeles

NBA liga

Harden sredio bivši tim, Kralj pokorio Los Angeles

M. Šljivak

Dvije utakmice NBA lige odigrane su sinoć, a pobjede su upisali Houston Rocketsi i Cleveland Cavaliersi.

Houston Rocketsi su na domaćem parketu savladalo Oklahomu rezultatom 112:101 uz fantastičnu partiju Jamesa Hardena.

Od samog početka ovog susreta Rocketsi su dominirali. Već nakon prve dionice su stekli 22 poena prednosti (40:18), te je veliki derbi Zapadne konferencije praktički već bio riješen.

Iako se na krilima Kevina Duranta Oklahoma uspjela spasiti katastrofe, više od časnog poraza nisu mogli, te je Houston lagano stigao do 28 pobjede u ovoj sezoni.

James Harden je bio fantastičan. Ubacio je 31 poen, imao je i 10 asistencija, a falio mu je jedan skok za triple double. Za Thunder Kevin Durant je ubacio 24 poena.

Seriju od šest uzastopnih poraza prekinuli su Cleveland Cavaliersi. Predvođeni LeBronom Jamesom, Cavsi su u Staples Centru savladali Los Angeles Lakerse rezultatom 109:102.

Žestoko su Cavaliersi ušli u meč. Poveli su 19:8, ali su Lakersi velikom serijom uspjeli da dođu do 23:21. 

Dosta izjednačena košarka igrala se tijekom prvog poluvremena. Nakon prve dionice bilo je neriješeno, 30:30, da bi do poluvremena domaći tim stekao četiri poena prednosti (61:57).

Međutim, nastavak donosi mnogo bolju igru Clevelanda. Uspjeli su da okrenu meč u svoju korist, te su na kraju slavili pobjedu od sedam poena razlike.

LeBron James je predvodio gostujući tim sa 36 poena, Kryrie Irving je dodao 22, dok je kod Lakersa Jordan Hill ubacio 20, a Kobe Bryant 19 poena.

NBA četvrtak:

Houston - Oklahoma 112:101
LA Lakers - Cleveland 102:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.