Harden u društvu Magica Johnsona

Podvig košarkaša Houstona

Harden u društvu Magica Johnsona

Ni sjajna partija Jamesa Hardena nije bila dovoljna Houston Rocketsima za trijumf nad San Antonio Spursima u petoj utakmici polufinalne serije Zapada.

Rocketsi su poraženi u gostima i to nakon produžetka (110:107), a popularni Brada meč je okončao sa 33 poena i po 10 skokova i asistencija.

Harden je ujedno postao drugi igrač u istoriji NBA lige koji je zabilježio triple-double učinak u jednoj play-off utakmici protiv Spursa u AT&T Centru. 

Prije njega to je učinio legendarni Magic Johnson.

San Antonio trenutno vodi sa 3:2 u seriji. Šesti meč na programu je u noći sa četvrtka na petak (02.00h) u Toyota Centru.

James Harden joins Magic Johnson as the only players with a triple-double on the road vs Spurs in NBA postseason history. (via Elias Sports)

Објава коју дели SportsCenter (@sportscenter) дана

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi