Harden ubacio rekord karijere, Utah nemoćna u Houstonu
Foto: EPA

Porzingis briljirao u pobjedi Knicksa

Harden ubacio rekord karijere, Utah nemoćna u Houstonu

Houston Rocketsi su u svom Toyota Centru dočekali ekipu Utah Jazza. Gosti na ovoj utakmici nisu imali nikakve šanse, pa su Rocketsi, na krilima sjajnog Hardena, slavili rezultatom 137:110.

Domaći polovinom prve četvrtine dolaze do prvog vodstva, a od tada se mogla gledati apsolutno jednosmjerna utakmica. Harden je briljirao od samog početka, pa je već na poluvremenu imao 30 poena i sedam asistencija na svom kontu, dok je Houston imao prednost od 18 poena.

Kraj treće i početak četvrte četvrtine su donijeli još bolju igru Rocketsa, čija prednost u zadnjem periodu raste na plus 32, pa ubjedljiva pobjeda nije dolazila u pitanje.

Rocketse je predvodio sjajni James Harden koji je oborio rekord karijere ubacivši 56 poena. Harden je poenima dodao još i 13 asistencija, te dva skoka. Osim Hardena istakao se i Eric Gordon sa 20 poena, dok je Trevor Ariza ubacio 14.

Najefikasniji u gostujućoj ekipi je bio Mitchell sa 17 postignutih poena. Gobert je dodao 13, dok su Hood i Favors ubacili po 12 poena.

I San Antonio Spursi su došli do lagane pobjede na svom parketu savladavši Phoenix Sunse rezultatom 112:95.

Iako je Phoenix imao prednost od četiri poena na poluvremenu, Spursi u trećoj četvrtini prelamaju susret, a zatim dolaze i do visoke prednosti, koja je polovinom zadnje dionice iznosila i 27 poena.

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio LaMarcus Aldridge sa 21 poenom, dok je Patty Mills ubacio  17 poena.

Najrasploženiji u ekipi Sunsa je bio TJ Warren koji je postigao 17 poena. Daniels je ubacio 14, a Jackson i Len su susret završili sa po 10 poena na svom kontu.

Fantastični Kristaps Porzingis je predvodio New York Knickse do preokreta i pobjede nad Indiana Pacersima rezultatom 108:101. 

Iako su Pacersi početkom četvrte četvrtine imali i plus 16, Knicksi su na kraju uspjeli doći do pobjede. Još jednu fantastičnu partiju je pružio Kristaps Porzingis koji je ubilježio 40 poena, osam skokova, jednu asistenciju i šest blokada.

Najefikasniji u ekipi Pacersa je bio Young koji je ubacio 18 poena, dok je Victo Oladipo susret završio sa poenom manje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi