Harden vodio Houston do prve pobjede u finalu Zapada

Smanjili na 3:1 protiv Golden Statea

Harden vodio Houston do prve pobjede u finalu Zapada

Fenomenalni James Harden je sa 45 poena predvodio svoj Houston do prve pobjede u finalnoj seriji Zapada. Tim iz Teksasa je slavio sa 128:115 i tako smanjio rezultat u seriji na 3:1. 

Sve se dalo naslutiti već nakon prvih dvanaest minuta, nakon kojih je domaći tim vodio sa 45:22. Gosti su se u drugoj dionici u potpunosti vratili u igru, ali je ipak visoka prednost Houstona stečena u prvoj četvrtini bila nedostižna do kraja utakmice.

Već pomenuti Harden je za 40 minuta na terenu ubacio 45 poena uz šut iz igre 13 od 22 (7 od 11 za 3 poena), a svemu tome je dodao devet skokova i pet asistencija.

Sa druge strane, najraspoloženiji je bio dvojac Thompson - Curry. Prvi je ubacio 24, a drugi 23 poena.

NBA:

Houston Rockets - Golden State Warriors 128:115

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.