Hardenovih 45 nedovoljno Rocketsima, Grizzliesima derbi

NBA liga

Hardenovih 45 nedovoljno Rocketsima, Grizzliesima derbi

E. Škorić

Dosta zanimljivih mečeva odigralo se sinoć na NBA parketima.

Dosta neizvjesno bilo je u duelu Charlotte Horneta i Indiana Pacersa. Slavili su gosti u zadnjim sekundama iako je domaćin imao i 20 poena prednosti. George Hill je četiri sekunde prije kraja zabio za pobjedu Pacersa, a Brian Roberts je a drugoj strani promašio trojku na sekundu do kraja.

C.J. Watson je sa 22 poena bio najefikasniji kod Indiane, dok je u redovima domaćih Al Jefferson ubacio 30 poena uz 13 skokova. Brian Roberts je dodao 19 poena.

U derbiju večeri Memphis Grizzliesi su u svom FedExForumu ugostili Atlantu Hawkse, lidere Istoka, te su na kraju slavili sa 94:88. Mike Conley je vodio Grizzliese do pobjede sa 21 poenom, dok je Marc Gasol dodao 16 poena uz 10 skokova. Jeff Teague je ubacio 22 za Hawkse, ali izostali su poeni Paula Millsapa (4) i Al Horforda (6) u reketu.

Minnesota igra sve bolje s povratkom Kevina Martina, Nikole Pekovića i Ricky Rubija. Timberwolvesi su slavili u 112:101 u Detroitu uz sjajnu partiju crnogorskog centra Nikole Pekovića, koji je ubacio 29 poena. Sjajan je sa 24 poena bio i Kevin Martin, dok je mladi Andrew Wiggins ubacio 18, a Thaddeus Young 16 poena.

D.J. Augustin je ubacio 20 u timu Pistonsa, Greg Monroe 15, a Andre Drummond 17 poena.

Žestoku borbu vodili su Orlando Magic i Chicago Bullsi, da bi gosti na kraju kao favoriti slavili sa 98:97. Ključan je za Bullse bio Pau Gasol, koji je ubacio 25 poena uz 15 skokova. Ubacio je poene za pobjedu nakon promašaja Derricka Rosea, a nakon toga odigrao sjajnu odbranu i zaustavio napad Orlanda.

Efikasniji od Gasola bio je jedino Jimmy Butler sa 27 poena. Victor Oladipo je ubacio 18 poena za domaće, Tobias Harris 15, a Nikola Vučević 14 poena.

James Harden je bio izuzetno raspoložen, ubacio je 45 poena, ali to nije bilo dovoljno Houston Rocketsima da na svom parketu savladaju Portland TrailBlazerse. Gosti su na kraju bili bolji sa 109:98, a predvodili su ih LaMarcus Aldridge sa 24 i Damian Lillard sa 23 poena.

Aktuelni prvaci, San Antonio Spursi, poraženi su od Toronto Raptorsa sa 87:82 u jednoj od najslabijih utakmica protekle noći. Johnson sa 20 i DeRozan sa 18 poena vodili su Raptorse do trijumfa.

Cousins je sa zvukom sirene pogodio za pobjedu Sacramenta Kingsa nad Phoenix Sunsima (85:83). Cousins je na krjau ubacio 28 poena uz 10 skokova, dok je Thomas na drugoj strani ubacio 26 poena.

Cleveland Cavaliersi su sa 120:105 nadigrali Los Angeles Lakerse u susretu koji je odigran u nešto ranijem terminu. Kevin Love je ubacio 32 poena, Kyrie Irving 28, LeBron James 22 poena…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.