Harper: Kyrie, ti nikada nećeš biti taj koji 'nosi' svoj tim
Foto: EPA

Legendarni košarkaš nije štedio playmakera Cavsa

Harper: Kyrie, ti nikada nećeš biti taj koji 'nosi' svoj tim

Legendarni Ron Harper, nekadašnji košarkaš Chicago Bullsa i Los Angeles Lakersa nije birao riječi kada je govorio o Kyrieu Irvingu i njegovoj želji da napusti Cleveland Cavalierse kako bi "izašao iz sjenke" LeBrona Jamesa.

Irvingove želje su jasne, sjajni playmaker Clevelanda želi napustiti ekipu koja ga je draftovala 2011. godine i otići u sredinu u kojoj će on biti centralna figura i zaštitno lice franšize.

Međutim, Harper, petostruki NBA prvak, smatra da Irving ne posjeduje osobine potrebna za preuzimanje čitave franšize "na svoja leđa".

"Mladost. Ignorantnost...Uvijek će to biti ekipa sa dvije ili tri zvijezde. Nikada nećeš biti igrač koji 'nosi' svoj tim....Pogledaj, kada LeBron ne igra, ti ne nosiš ekipu. To nikada neće biti tvoja ekipa. Igraš za ono što se nalazi na prednjoj strani tvog dresa, a tvoje ime se nalazi na zadnjoj", izjavio je nekada sjajni NBA košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije