Hawksi, Clippersi i Grizzliesi sigurni domaćini

NBA liga, play off

Hawksi, Clippersi i Grizzliesi sigurni domaćini

E. Škorić

Atlanta, Memphis i San Antonio ostvarili su prve pobjede u prvom krugu doigravanja NBA lige.

Atlanta Hawksi su sa 99:92 savladali Brooklyn Netse. Prva ekipa sa Istoka je bez problema slavila protiv osme ekipe.

Hawksi su imali čak 12 poena razlike poslije prve dionice. Netsi su uspjeli da dođu na minus četiri u finišu, ali nisu uspjeli da prirede neki veći preokret.

Mirza Teletović nije igrao večeras iako je najavljeno da bi mogao zaigrati u nekom meču protiv Hawksa. Korver je predvodio domaću ekipu sa 21 poenom, dok je Teague ubacio 17. Brook Lopez je ubacio 17 na drugoj strani, koliko i Joe Johnson.

Grizzliesi su u Memphisu nadigrali Portland Trail Blazerse sa 100:86. Bilo je 25:15 nakon prve dionice, potom je domaći tim na poluvremenu vodio čak 19 razlike (58:39).

Pobjeda Grizzliesa ni u jednom trenutku nije bila upitna iako im je Aldridge ubacio 32 poena uz 14 skokova. Udrih je bio najbolji kod Memphisa sa 20 poena, dok su po 16 ubacili Conley i Randolph, a Marc Gasol jedan poen manje.

U seriji je poveo i Los Angeles Clippers portiv San Antonio Spursa. Chris Paul je predvodio domaće do pobjede (107:92). Paul je ubacio 32 poena uz šest asistencija, a Griffin je ubacio 26. Leonard je kod Spursa ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.