Hawksi preko Wizardsa do finala Istočne konferencije

Hawksi preko Wizardsa do finala Istočne konferencije

A. Beganović

U finalu Istočne konferencije igrat će košarkaši Clevelanda i Atlante. Naime, nakon što su plasman u finale osigurali Cavsi, sinoć je isto za rukom pošlo i Hawksima.

U šestom susretu polufinalne serije Hawksi su u Washingtonu rezultatom 94:91 savladali domaće Wizardse, te su u seriji slavili sa 4:2.

Susret je odlučen u samom finišu, iako su Hawksi imali prednost od deset poena početkom posljednje četvrtine. No, domaći se nisu predavali i uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist (88:87), ali sama završnica pripada gostima koji su na kraju stigli do pobjede.

Uz zvuk sirene Pierce je pogodio tricu za produžetak, no nakon što su sudije pregledale snimak donijele su odluku, koja nije naišla na odobravanje domaćina, odnosno poništili su poene pošto Pierce nije loptu ispustio iz ruku prije zvuka sirene.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili Carroll sa 25, te Millsap i Teague sa po 20 poena, dok su kod Wizardsa najefikasniji bili Beal sa 29, te Wall sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.