Hawksi razbili Kingse, Utah poražena od Knicksa

NBA liga

Hawksi razbili Kingse, Utah poražena od Knicksa

E. Ganibegović

Košarkaši Atlanta Hawksa su u svojoj Philips Areni stigli do uvjerljive pobjede nad Sacramento Kingsima rezultatom 126:80.

Početak utakmice je pripao domaćinima koji su poslije 12 minuta igre imali prednost od osam poena razlike. U drugoj četvrtini su razbili goste, koji su zabili svega 19 poena, pa se na odmor otišlo rezultatom 64:35.

Poslije odmora se nije mnogo toga promijenilo. Na parketu je postojala samo jedna ekipa, a to su bili Hawksi koji su nastavili rušiti svoje protivnike. Tako su domaćini na kraju treće dionice imali plus 31.

Gosti jednostavo nisu mogli da se vrate u meč jer je razlika bila prevelika pa su morali da se pomire sa teškim porazom. 

Dennis Schroder je bio najbolji pojedinas kod Hawksa sa 21 poenom, dok je na drugoj strani najefikansiji bio Zach Randolph sa 16 postignutih poena. 

Rezultati ostalih utakmica:

Miami Heat - Washington Wizards 93:102 (J. Wall 27 poena, B. Beal 26, G. Dragić 21, D. Waiters 19)

New York Knicks - Utah Jazz 106:101 (R. Hood 30 pena, D. Mitchell 19, T. Hardaway 26, K. Porzingis 22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi