Hawksi šokirali Pacerse, Durant srušio Memphis

Odigrana još dva susreta doigravanja u NBA ligi

Hawksi šokirali Pacerse, Durant srušio Memphis

Na parketima u NBA ligi u noći sa subote na nedjelju na rasporedu su bila dva susreta doigravanja. Atlanta je napravila veliki podvig, dok je Oklahoma upisala očekivan trijumf. 

Košarkaši Atlanta Hawksa slavili su na gostujućem terenu protiv Indiane rezultatom 101:93 i tako poveli sa 1:0 u seriji. Goste je do pobjede vodio Jeff Teague sa 28 postignutih poena i pet asistencija. Paul Milsap je dodao 25 poena i osam skokova. Na drugoj strani 24 poena postigao je Paul George, a svom učinku dodao je i deset skokova. 

Košarkaši Oklahome upisali su očekivan trijumf protiv Memphis Grizzliesa rezultatom 100:86. Gromove je do pobjede vodio odlični Kevin Durant sa 33 postignuta poena, osam skokova i sedam asistencija. Russell Westbrook je završio susret sa 23 poena, deset skokova i pet asistencija. Na drugoj strani Zach Randolph je postigao 21 poen, a dodao je i 11 skokova. Mike Conley meč je završio sa 16 poena i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno Memphisu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.