Hawksi zaledili Netse na minus 23, Teletović bez poena

Loša partija bh. reprezentativca

Hawksi zaledili Netse na minus 23, Teletović bez poena

A. Beganović

Košarkaši Atlanta Hawksa nadigrali su Brooklyn Netse (98:75), čije boje brani i naš reprezentativac Mirza Teletović.

Brooklyn Netsi su nešto bolje otvorili susret i nakon prve četvrtine su imali prednost (18:16). Međutim, u drugom periodu Hawksi su bili mnogo bolji, te su isti riješili u svoju korist 36:13 i na odmor su otišli sa prednošću od 21 poena (52:31).

Teletović i društvo ni nakon odmora nisu došli sebi, odnosno djelovali su kao raštimani orkestar, te niti u jednom trenutku nisu ugrozili prednost Hawksa, koji su na kraju zasluženo slavili sa 98:75.

Carroll sa 18, te Millsap sa 17 poena predvodili su Hawkse, dok su Lopez sa 20, te Johnson sa 12 poena bili najefikasniji kod Netsa. Teletović je u igri proveo nešto više od 19 minuta, no nije bio raspoložen, pa se nije upisao u listu strijelaca. Imao je Mirza pet skokova i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.