Hayward: Novac, moć ili poštovanje?

Pred teškom odlukom

Hayward: Novac, moć ili poštovanje?

E. Ganibegović

U posljednje vrijeme postavlja se pitanje gdje će karijeru nastaviti Gordon Hayward, jedan od najtraženijih igrača ove sezone. 

Gordonu je istekao ugovor s Utahom, te mu oni nude novi ugovor težak 172.4 miliona dolara na pet godina. Hayward je posljednjih godina nosilac igre Utah i nije čudno što ga žele zadržati, dok on sam očigledno želi promjene i želi borbu za prsten.

Međutim u igru su se uključili i drugi timovi koji ga vide kao veliko pojačanje. U prvom redu su Miami kao i Boston. Boston mu daje ugovor vrijedan 127.8 milona dolara na četiri godine, dok i Miami nudi isti ugovor.

Boston traži zvijezdu koju želi da spoji sa Thomasom i na taj način postanu još konkurentniji za prsten, dok Miami želi upravo da on bude nosilac njihove igre. Dragić, Whiteside i Hayward bi bili glavni akteri Miamija. 

Teška odluka je pred Haywardom. Da li će se odlučiti za novac, moć ili poštovanje saznat ćemo u skorije vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije