Hayward odveo Jazz u drugu rundu
Foto: EPA

Majstorica prve runde play-offa NBA lige

Hayward odveo Jazz u drugu rundu

D. Rakanović

Košarkaši Utah Jazz savladali su u sedmom meču prve runde play-offa Los Angeles Clipperse sa 104:91, i plasirali se u polufinale Zapada gdje i čekaju Golden State Warriorsi. 

Sjajnu utakmicu u Staples centru gostujući košarkaši prelomili su početkom drugog poluvremena kada su stvorili maksimalnu prednost od 21 poen razlike. Clippersi su jurili zaostatak tokom cijele posljednje četvrtine i uspjeli su smanjiti prednost na jednocifrenu razliku tri minuta prije kraja utakmice (90:98). Ipak, Utah do kraja utakmice pravi seriju 6:1 i osiguravaju plasman u drugu rundu play-offa. 

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio Gordon Hayward sa 26 poena, uz osam skokova i tri asistencije. Pratili su ga Derrick Favors i Goerge sa po 17 poena, Favors je imao i 11 skokova. Dvocifreni su bili i Joe Ingles sa 12, Rodney Hood sa 11 i Boris Diaw te Joe Johnson sa po 10 poena. 

Clipperse je predvodio DeAndre Jordan sa 24 poena, a imao je i 17 skokova. Jamal Crawford je ubacio 20 poena, dok je glavna zvijezda Clippersa Cris Paul upisao 13 poena, uz devet asistencija, ali je imao lošiji procenat šuta iz igre (1/7 za 3 pts, 5/12 za 2 pts).

Prva utakmica druge runde između Golden State Warriorsa i Utahe Jazza je na rasporedu 3. maja u 4:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi