Heat prekinuo seriju Bostona: Dragić brojao do 27

Toronto poražen od Knicksa

Heat prekinuo seriju Bostona: Dragić brojao do 27

E. Ganibegović

Miami Heat je u Arliens Areni upisao pobjedu protiv Boston Celticsa sa 104:98.

Boston je zaredao 16 pobjeda, međutim Heat je odlučio da prekine njihovu sjajnu seriju. 

Početak utakmice je pripao domaćoj ekipi koja je imama neštu uspješniju prvu dionicu u kojoj su slavili s 27:16. U drugoj četvrtini Heat je nastavio sa boljom igrom i tako održavao svoje vodstvo do kraja poluvremena.

Situacija za goste se nije promijenila ni u nastavku jer je Heat igrao sjajno i lagano privodio utakmicu kraju. Međutim, kada je izgledalo kao da je sve gotovo Celticsi se bude u posljednjoj dionici gdje spupštaju razliku na samo pola koša pa je rezultat u jednom momentu bio 91:90 u korsit Heata. 

Tijesna borba se vodila do kraja meča u kojoj je nešto više pokazala domaća ekipa i na taj način upisala pobjedu.

Kyrie Irving je opet bio najbolji u redovima Bostona sa 23 poena, dok je kod pobjedničke ekipe najefikasniji bio Goran Dragić sa 27. 

New York Knicski su na domaćem terenu bili bolji od Toronto Raptorsa s 108:100. Presudna je bila treća četvrtina u kojoj su domaćini slavili s 41:10. 

Tim Hardaway je imao sjajnu noć i postigao 38 poena za Knickse, dok je na drugoj strani Kyle Lowry imao 25 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti