Hernandez objavio sastav Argentine

Gaučosi su u Kolumbiji prvi favoriti

Hernandez objavio sastav Argentine

Selektor reprezentacije Argentine Sergio Hernandez objavio je konačan spisak od dvanaest igrača koji će predstavljati ovu zemlju na prvenstvu Južne Amerike u Kolumbiji.

Od igrača koji su igrali na OI prije dvije godine u Pekingu na spisku se nalaze samo Roman Gonzalez i Juan Gutierrez. Na spisku se nalazi još deset mladih i igrača iz domaće lige.

Oni će pokušati da se nametnu za mjesto u reprezentaciji za SP u Turskoj od 28.avgusta kada će za reprezentaciju zaigrati glavne argentinske zvijezde poput Luisa Scole, Pabla Prigionija i drugih.

Argentina prvenstvo Južne Amerike počinje 26. jula utakmicom protiv Venecuele, a u grupi B s njima su još Ekvador i domaćin Kolumbija. Prva reprezentacija na FIBA rang listi je prvi favorit prvenstva Južne Amerike bez obzira na izostanak glavnih igrača.

Sastav Argentine za prvenstvo Južne Amerike:
Juan Pablo Cantero, Luis Eduardo Cequeira, Juan Manuel Fernandez, Carlos Leonel Schattmann, Marcos Daniel Mata, Carlos Matias Sandes, Sebastian Ernesto, Federico Matias Aguerre, Leonardo Andres Mainoldi, Alejandro Martin Alloatti, Roman Javier Gonzalez i Juan Pedro Gutierrez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.