Hezonja napustio Barcelonu

Odlazi u NBA

Hezonja napustio Barcelonu

M. Šljivak

Mario Hezonja napustio je ekipu Barcelone.

Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope raskinuo je ugovor s viceprvakom Španije, te će u narednim danima potpisati višegodišnji ugovor s NBA timom, Orlando Magicom.

Hrvatski košarkaš, kojem se predviđa vrhunska NBA karijera, prije nekoliko dana izabran je na NBA draftu. Petim pikom ga je odabrao upravo Orlando, a 20-godišnji košarkaš je odlučio da već od naredne sezone zaigra u najjačoj ligi svijeta.

Barcelona je dobro profitirala zbog odlaska Hezonje. Kao odštetu katalonski klub je inkasirao dva miliona eura, koliko je Orlando morao izdvojiti po klauzuli u ugovoru, te će s Hezonjom u narednim danima potpisati višegodišnji multimilionski ugovor.

Fantastični hrvatski košarkaš karijeru je počeo u Dubrovniku sa 13 godina. Zatim je igrao u Zagreb s kojim je osvojio juniorsku Euroligu, da bi 2012. godine potpisao trogodišnji ugovor s Barcelonom

Ubrzo je pokazao sav svoj raskošan talenat. Igrao je sjajno u redovima španskog velikana, te je izrastao među najbolje evropske košarkaše sa samo 20 godina.

U aprilu se odlučio da izađe na NBA draft. Izabrao ga je tim s Floride petim pikom, te će on od naredne sezone nositi dres Orlanda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.