Hines produžio ugovor sa CSKA

Amerikancu se dopada Moskva

Hines produžio ugovor sa CSKA

D. Rakanović

Američki centar Kyle Hines produžio je ugovor sa CSKA na dvije godine. 

Dok se u Moskvi željno iščekuje odgovor Miloša Teodosića da li ostaje u Moskvi, čelnici CSKA riješili su važno pitanje za budućnost ekipe. 

Amerikanac koji je već četiri godine u Moskvi, odlučio se da ostane još dvije sezone. 

“Stvarno sam sretan što ostajem u klubu jer Moskva je postala moj drugi dom”, rekao je Hines, prenosi službena stranica kluba.

Ovaj 30-godišnji košarkaš je prethodno nastupao za grčki Olympaikos s kojim je osvojio dvije Eurolige, a prošle godine je sa CSKA osvojio i treći naslov u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju. Upravo prošle godine je proglašen za najboljeg odbrambenog igrača sezone.

Ove sezone je u Euroligi prosječno postizao 8,5 poena, uz 4.3 skoka, dok je VTB ligi imao nešto manji prosjek od 7,7 poena i 3,4 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi