Historija ispisana: Kobe Bryant pretekao Jordana!

Rezultat za sva vremena

Historija ispisana: Kobe Bryant pretekao Jordana!

Kobe Bryant ispisao je večeras nove stranice historije u NBA.

Poenima sa linije slobodnih bacanja, Kobe je stigao do svog 32,293. poena čime je postao treći najbolji strijelac u historiji najjače svjetske košarkaške lige. Da ovaj rezultat dobije na snazi, koševima postignutim Minnesoti Kobe je pretekao velikog Michaela Jordana.

Odmah po rušenju rekorda, Kobeju su prišli svi na terenu koji su mu imali čast prvi čestitati na velikom rezultatu.

Ispred legendarnog Bryanta se na listi najboljih svih vremena nalaze još samo Karl Malone sa 36,298 i Kareem Abdul-Jabbar sa 38,387 ubačenih poena.

Kobe Bryant je meč završio sa 26 postignutih poena kojim je dodao šest skokova i dvije asistencije u pobjedi Lakersa rezultatom 100:94.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije