Hladno na Floridi: Kralj i Vrućina zamrznuti na minus 19

Re-break San Antonio Spursa

Hladno na Floridi: Kralj i Vrućina zamrznuti na minus 19

Nakon što su u drugom susretu dozvolili aktuelnim šampionima da ih poraze na vlastitom terenu i tako naprave break u finalnoj seriji NBA play-offa, protekle noći su San Antonio Spursi izvratili udarac "imperiji i kralju", te pobjedom od 111:92 na Floridi ponovo poveli.

Već u prvoj četvrtini gosti iz San Antonija pokazali su zube, a odbrana aktuelnog šampiona nije imala pravi lijek za sjajnu igru Mamuza u napadu, pa je ekipa Grega Popovicha sa 41 poenom zatrpala koš Heata. Miami je ubacio tek 25 poena i već nakon prve dionice vidjelo se da je San Antonio stigao na Floridu po pobjedu.

Dobar ritam gostujući tim zadržao je u nastavku utakmice, kada je za pet poena uvećao svoju prednost pred odlazak na poluvrijeme. Izabranici iskusnog Popovicha ponovo su šampione zadržali na 25 ubačenih poena za jednu četvrtinu. 

Tek u nastavku drugog poluvremena šampioni su se malo trznuli, te su treći period igre riješili u svoju korist, ali ni tada nisu uspjeli postići više od 25 poena. U odlučujućem dijelu utakmice košarkaši San Antonio Spursa ponovili su igru sa početka utakmice na koju Miami nije imao pravi odgovor, pa su gosti zasluženo stigli do svoje druge pobjede u finalnoj seriji, te tako teniserskim žargonom rečeno napravili re-break.

Dok su se domaći fokusirali na čuvanje Duncana, Parkera i Ginobilija koš domaćina protekle noći nemilosrdno je puno Leonard Kawhi. Krilo gostiju je na kraju utakmicu završilo sa 29 ubačenih poena, dok su Green i Parker dali po 15, a veteranski dvojac Duncan-Ginobili pridodali su 14 odnosno 11 poena.

S druge strane u redovima domaćina najefikasniji su bili LeBron i Wade sa po 22 poena, ali slaba podrška ostatka ekipe rezultirala je drugim porazom u seriji.

Četvrti susret na rasporedu je 12. juna, a domaćin je ponovo Miamijeva American Airlines Arena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.