Hoće li Knicksi izjednačiti ponudu Rocketsa za Lina?

Hoće li Knicksi izjednačiti ponudu Rocketsa za Lina?

M. Skaka

New Yor Knicksi trebali bi tokoma dana donijeti odluku hoće li produžiti ugovor sa mladićem koji je u prošlo godini uzdrmao svijet - Jeremy Linom.

Međutim, to neće biti tko jednostavno nakon što su Houston Rocketsi poslali značajnu ponudu ovom igraču. Prema nekim izvještajima, ponuda koju su Rocketski uputili Linu teška je 5 miliona dolara u prvoj, 5,225 miliona u drugoj i 14, 8 miliona dolara u trećoj sezoni.

Prema tome, Knicksi bi morali izjednačiti ponudu veću od 25 miliona dolara tokom tri sezona, a bez obzira na marketniški potencijal koji ovaj igrač nosi među azijskom zajednicom, pitanje je da li svojim kvalitetima na terenu može opravdati ovu investiciju.

Carmelo Anthony, najveća zvijzda Knicksa, volio bi ponovo vidjeti Lina u svojoj ekipi iako ranije nije pokazivao da ga mnogo cijeni:

"Nadam se da će to biti završeno.", rekao je on reprteru CBS-a. "Volio bih da ga ponovo vidim u ekipi. Iskreno, volio bih da se vrati. Ali, znam kako se radi posao u košarci i situacija je dosta teška. Što se tiče Jeremyja, znam da bi se on volio vratiti u New Yor i znam da ga James Dolan želi. Ali, nije sve tako jednostavno.", kazao je Anthony.

Najveći problem za Knickse je taj što bi ulaganjem ovako značajnih sredstava u dugoročni ugovor za Lina u sezoni 2014-15 imali 75 miliona dolara rezrvisanih samo za četiri igrača: Lina, Anthonyja, Amare Stoudemirea i Tysona Chandlera, što bi moglo biti pogubno za salary cap u New Yorku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.