Hoće li Nurkić spriječiti bivšu ekipu da zaigra u playoffu?

Portland se bori sa Denverom

Hoće li Nurkić spriječiti bivšu ekipu da zaigra u playoffu?

Regularni dio sezone u NBA ligi se polako približava kraju, ali još uvijek nije moguće tačno odrediti koje će se ekipe kvalifikovati u playoff, iako se mnogi putnici već znaju.

Kada je riječ o zapadnoj konferenciji, plasman u playoff su još davno osigurali Golden State, San Antonio i Houston, dok su Utah, LA Clippers, Oklahoma i Memphis gotovo sigurni učesnici doigravanja. Možda je jedina nepoznanica koji će tim u playoff sa osme pozicije, a u borbi su Nurkićev bivši i sadašnji klub - Denver i Portland.

Otkako je Nurkić u januaru stigao u Portland, ova ekipa je zaigrala mnogo bolje baš kao što je i naš košarkaš počeo pružati sjajne partije, pa sada postoji realna šansa da upravo Juka ostavi svoje bivše saigrače bez plasmana u playoff.

Nakon velike pobjede nad Clevelandom, Denver ima učinak od 34 pobjede i 37 poraza, ali ga u stopu prati Portland sa skorom 33-38. Osim toga, Trail Blazersi imaju neuporedivo lakši raspored do kraja a i vode sa 2:1 u međusobnim duelima sa Jokićevim Nuggetsima.

Denver do kraja sezone samo triput igra kući, a osam puta u gostima, dok je sa Portlandom situacija upravo obrnuta. Nurkić, Lillard, McCollum i društvo će biti domaćini na osam utakmica, dok će samo tri puta igrati van svog Moda Centra. Jednu od tih domaćih utakmica Portland će igrati upravo sa Denverom i to 28. marta, a to bi za obje ekipe mogao biti meč sezone.

Trail Blazersi će do kraja sezone dva puta dočekati Minnesotu, Denver, Houston, Phoenix, Utah, San Antonio i New Orleans, a gostovat će Lakersima, Minnesoti i Utahu, ekipama koje su objektivno slabije od njih. Denveru slijede domaće utakmice protiv New Orleansa (2x) i Oklahome, te gostovanja Indiani, Portlandu, Charlotteu, Miamiju, New Orleansu, Houstonu, Dallasu i Oklahomi.

Do kraja regularnog dijela sezone ima da se odigra još 11 utakmica i sigurno je da nam predstoji mnogo drame u borbi za osmu poziciju. Jasno je i da ćemo navijati za Portland kako bismo uživali u Nurkićevim partijama u najvažnijem dijelu sezone, kojem sve ekipe pristupaju s maksimalnom ozbiljnošću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi