Holandija na nevjerovatan način ostala bez Eurobasketa
Foto: EPA

Poznati svi učesnici prvenstva Evrope

Holandija na nevjerovatan način ostala bez Eurobasketa

M. Šljivak

Posljednje kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kompletiralo je učesnike smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Velika borba je bila za pozicije najboljih drugoplasiranih selekcija, a na kraj u je najveći gubitnik selekcija Holandije.

Oni su na svom parketu pregaženi od Njemačke 82:51, te su zbog katastrofe u ovom meču ostali bez prvog mjesta u grupi, ali i zbog koš razlike bez mjesta među četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Tako će na Eurobasket kao drugoplasirani timovi ići Island, Velika Britanija, Ukrajina i Crna Gora, koja je u direktnom duelu za prvo mjesto poražena od Gruzije na domaćem parketu.

Učesnici Eurobasketa:

Finska, Izrael, Turska, Rumunija, Belgija, Hrvatska, Češka, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Island, Italija, Latvija, Litvanija, Crna Gora, Poljska, Rusija, Srbija, Slovenija, Španija, Ukrajina, Gruzija.

Žrijeb Evropskog prvenstva biće obavljen 22. novembra u Istanbulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti