Horford i Aldridge igrači sedmice u NBA ligi
Foto: EPA

Nagrade za Horforda i Aldridgea

Horford i Aldridge igrači sedmice u NBA ligi

M. Šljivak

Košarkaš Atlanta Hawksa Al Horford i košarkaš Portland Trail Blazersa LaMarcus Aldridge, proglašeni su za igrače sedmice u NBA ligi.

Horford je u protekloj sedmici predvodio Hawkse do tri velike pobjede. Tim iz Georgije je kući savladao Chicago Bullse, a na gostovanjima su pali Cleveland i Houston.

U ove tri utakmice centar sa univerziteta Florida je prosječno ubacivao 18.3 poena, te je imao gotovo sedam skokova i pet asistencija po meču.

Ovakve statistike su mu bile dovoljne za nagradu najboljeg igrača sedmice u Istočnoj konferenciji.

U Zapadnoj konferenciji nagradu je osvojio sjajni košarkaš Portlanda LaMarcus Aldridge.

Blazersi su u protekloj sedmici slavili četiri pobjede. Čak dvije su bile protiv aktuelnih prvaka San Antonio Spursa, a slavili su još protiv Milwaukee Bucksa i New Orleans Pelicansa.

U ovim susretima je Aldridge briljirao. Imao je double-double prosjek od 26.3 poena i preko 14 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti