Hornetsima prvi pick na NBA draftu

Nakon 21 godine "stršljenovima" prvi pick

Hornetsima prvi pick na NBA draftu

M. Šljivak

New Orleans Hornetsi dobili su pravo da prvi biraju na NBA draftu koji će se održati 28. juna u New Jerseyu.

Iako su imali samo 13,7% šansi za prvi pick, na draft lutriji, izvučena je baš njihova kuglica ispred Charlotte Bobcatsa koji su imali najviše šanse za prvi pick (25%), te ispred Washngtona i Clevelanda. Charlotteu je na kraju pripao drugi pick, dok će treći birati Washington Wizardsi. 

 

Hornetsima je ovo drugi put da će imati prvi izbor na draftu. Prvi pick imali su i 1991. godine, a tada su birali Larryja Johnsona. Već je izvjesno kako će"stršljenovi" kao prvi izbor ove godine birati centra sa univerziteta Kentucky Anthony Davisa. 

 

Najveći gubitnik je svakako ekipe Charlottea koja se na čelu sa predsjednikom i vlasnikom tima legendarnim Michaelom Jordanom nadala kako će uspjeti dohvatiti Davisa na draftu, oko kojeg su planirali graditi budućnost Bobcatsa. 

 

Ipak, Hornetsi su imali više sreće, a pored prvog picka u New Orleansu će naredne sezone i 10. pick drafta, a tim iz Charlottea će se morati zadovoljiti "samo" drugim pickom, ali će imati i 9. pick koji su dobili od Detroit Pistonsa u trejdovima koje su napravili proteklih godnia.

 

NBA draft koji će se održati 28. juna u Pruidental Centru u New Jerseyu obiluje veoma kvalitetnim košarkašima. Smatra se da će biti jedan od "najjačih" draftova u proteklih nekoliko decenija, čak u rangu onog iz 2003. godine kada su u NBA ligu stigli, LeBron James, Carmelo Anthony, Dwayane Wade, Chris Bosh i mnogi drugi vrsni NBA košarkaši.

 

 

NBA Draft redoslijed biranja:

 

1. New Orleans Hornets

2. Charlotte Bobcats

3. Washington Wizards

4. Cleveland Cavalliers

5. Sacramento Kings 

6. Portland TrailBlazers (od Brooklyn Netsa)

7. Golden State Warriors

8. Toronto Raptors

9. Charlotte Bobcats (od Detroita)

10. New Orleans Hornets (od Minnesote)

11. Portland TrailBlazers

12. Milwaukee Bucks 

13. Phoenix Suns

14. Houston Rockets

15. Philadelphia 76ers

16. Houston Rockets (od New York Knicksa)

17. Dallas Mavericks 

18. Minnesota Timberwolves (od Utaha)

19. Orlando Magic

20. Denver Nuggets

21. Boston Celtics

22. Boston Celtic (od Oklahome preko LA Clippersa))

23. Atlanta Hawks 

24. Cleveland Cavalliers (od LA Lakersa)

25. Memphis Grizzlies

26. Indiana Pacers

27. Miami Heat

28. Oklahoma City Thunder

29. Chicago Bulls

30. Golden State Warriors (od San Antonia)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti