Horry: Olajuwon je bio 20 puta bolji od Tima Duncana
Foto: EPA

Bivši košarkaš Houstona, Phoenixa, Lakersa i San Antonija

Horry: Olajuwon je bio 20 puta bolji od Tima Duncana

Nekadašnji sjajni košarkaš Robert "Big Shot Bob" Horry smatra da mnogi ljubitelji košarke, ali i većina analitičara zaboravlja koliko je, u svojim najboljim godinama, dominantan bio legendarni Hakeem Olajuwon.

Gostujući na ESPN-ovoj emisiji The Jump, Horry je istakao da smatra kako je Olajuwon bio 20 puta bolji od sjajnog Tima Duncana. A ove Horryjeve riječi dobijaju na težini ako znamo da je u nekim prethodnim medijskim istupima govorio kako je Duncan, za njega, bolji od Kobeja Bryanta.

"Igrao sam za Phila Jacksona, a Phil ne voli udvajati igrače...Nisu imali nikoga ko je mogao čuvati Hakeema. Nisu imali nikoga ko je mogao čuvati Hakeema. Rekao sam ovo dva puta, jer je Hakeem bio toliko dominantan", izjavio je Horry, te dodao:

"Jednom kada smo igrali protiv San Antonija, Tim Duncan nas je 'ubijao' iz bloka, Phil je ipak odbijao da ga udvoji...A Hakeem je bio 20 puta bolji od Tima Duncana.

Penzionisani košarkaš je ipak istakao kako su obojica bili superzvijezde, ali da je Olajuwona izdvajala i njegova radna navika, te zalaganje na treningu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi