Houston na krilima Hardena slavio protiv Kingsa
Foto: EPA

Sjajni James Harden stigao do 21. tripl-doublea

Houston na krilima Hardena slavio protiv Kingsa

Houston Rocketsi su predvođeni sjajnim James Hardenom slavili protiv Sacramento Kingsa rezultatom 135:128.

Rocketsi su od samog početka diktirali tempo, tako da je susret, svojim većim dijelom, bio rezultatski nezanimljiv.

Početkom zadnjeg perioda Rocketsi su imali prednost od 22 poena, ali su Kingsi pred sami kraj uspjeli unijeti barem malo neizvjesnoti. Ipak, igrači Rocketsa su rutinski priveli utakmicu kraju.

U redovima Hosutona briljirao je, kao i obično, James Harden koji je u 21. tripl-doubleu sezone upisao 35 poena, 11 skokova i 15 asistencija.

Kod Sacramenta odličan je bio Skal Labissiere sa 25 poena, šest skokova i tri asistencije. Solidni su bili i Ty Lawson koji je ubacio 20 poena, uz dva skoka i 11 asistencija, kao i Ben McLemore sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi