Houston ne može bez Hardena, blamaža New Yorka

NBA liga

Houston ne može bez Hardena, blamaža New Yorka

U noći sa utorka na srijedu odigrano je sedam utakmica u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

U najzanimljivijoj takmici večeri, Chicago je kod kuće slavio protiv Washingtona rezultatom 97:92, uprkos tome što je igrao bez Buttlera i Rosea. U nedostatku njih dvojice, 'povukli' su Mirotić i Brooks, koji su sa 23 i 22 poena vodili Bullse do pobjede. U ekipi Wizardsa najviše poena ubacio je John Wall, 21.

Houston je bez suspendovanog Hardena poražen na gostovanju od Atlante (104:96). Izostanak najboljeg igrača nije se osjetio samo u prvom poluvremenu, nakon kojeg su Rocketsi imali +14, da bi kasnije ipak postalo jasno koliko je Harden važan za Houston.

Atanta je preokrenula i uppsala pobjedu, a najefikasniji je bio Teague sa 25 poena. Terry je sa druge strane sa 21 poenom predvodio svoj tim.

Košarkaši New Yorka su pred svojom publikom doživjeli pravu blamažu. Nakon dvije uzastopne pobjede, Knicksi su ovoga puta poraženi od Sacramenta i to sa čak 38 razike. 

Pobjednik utakmice se znao i poslije prve četvrtine, nakon koje su gosti imali +16, a onda je uslijedilo samo povećavanje vodstva. Na kraju je bilo 124:86, a najviše poena ubacili su Gay (25) i Cousins (22).

Cleveland je kod kuće pregazio Boston sa 110:79 u utakmici u kojoj je od početka postojao samo jedan tim. James je sa 27 poena bio prvo ime susreta, a većinu je ostigao u prvom poluvremenu. Povratnik Kyrie Irving je ubacio 18.

Denver je bez Nurkića kod kuće savladao Milwaukee sa 106:95, a do pobjede ga je vodio sajni Gallinari sa 26 postignutih poena. Utah je došao do iznenađujuće pobjede u gostima protiv Memphisa rezultatom 93:82. Za to su najzaslužniji Hayward i Favors koji su ubacili po 21 poen, dok je domaće sa 18 predvodio Lee.

Charlotte je teškom mukom stigao do pobjede protiv Lakersa, a na kraju je bilo 104:103. Dobru utakmicu pružio je Lin koji je ubacio 23 poena i dodao 8 asistencija. Kod pobjednika su najbolji bili Henderson i Jefferson sa po 21 poenom.

NBA:

Charlotte Hornets - Los Angeles Lakers 104:103
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 110:79
New York Knicks - Sacramento Kings 86:124
Atlanta Hawks - Houston Rockets 104:96
Chicago Bulls - Washington Wizards 97:92
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 82:93
Denver Nuggets - Milwaukee Bucks 106:95

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.