Houston pobjeđuje bez Hardena

Rocketsi slavili protiv Phoenixa

Houston pobjeđuje bez Hardena

D. Rakanović

U posljednjoj utakmici NBA lige u noći sa nedjelje na ponedjeljak Houston Rocketsi savladali su na gostovanju Phoenix Sunse rezultatom 123:116. 

Ovom pobjedom su Rocketsi prekinuli niz od tri uzastopna poraza, a na ovoj utakmici su nastupali bez Jamesa Hardena, Trevora Arize i Ryana Andersona. Ovo je bila prva utakmica u posljednje dvije sezone koju je propustio Harden.

U zanimljivoj utakmici Houston je vodio većinu utakmice, ali nije uspijevao da se napravi značajniju prednost. Houston je pobijedio zahvaljujući odličnoj posljednjoj četvrtini Loua Williamsa koji je u tom periodu igre postigao 16 poena. 

Patrick Beverly je bio najefikasniji u ekipi Houstona sa 26 poena,osam skokova i devet asistencija. Williams je dodao 23 poena, a Eric Gordon 22, dok je Troy Williams ubacio 21 poen. 

Kod Phoenixa Tyleru Ulisu je malo nedostajalo do triple-doubla, jer je postigao 34 poena, uz po devet skokova i asistencija.

Devin Booker je postigao 27 poena, uz devet asistencija, a Jared Dudley je dodao 15 poena.

Hrvatski centar Dragan Bender je na terenu proveo 14 minuta i imao zapaženu rolu, postigavši 9 poena, uz sedam skokova i dvije blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi