Houston Rocketsi silno žele Chrisa Paula
Foto: EPA

Iskusni playmaker bi mogao napustiti Clipperse

Houston Rocketsi silno žele Chrisa Paula

Chris Paul je, navodno, u petak obavijestio Los Angels Clipperse da želi iskoristiti opciju iz svog ugovora i postati slobodan igrač, a već su se pojavile špekulacije o mogućoj novoj destinaciji sjajnog playmakera.

ESPN-ov novinar Chris Haynes izvještava da Houston Rocketsi imaju "realnu šansu da nagovore Chrisa Paula" da napusti Clipperse, te ističe da je Houston veoma agresivno ušao u utrku za Paula.

Špekuliše se da Rocketsi toliko žele vidjeti iskusnog playmakera u svojim redovima, da su voljni riješiti se nekolicine svojih igrača kako bi imali dovoljno novca za Paulovu platu.

Naime, velika želja čelnika Houstona je svom najboljem igraču Jamesu Harednu pridruže ponajboljeg playmakera u NBA ligi zadnjih 10-ak godina, ali će im za dovođenje igrača Paulovog kalibra biti potrebno dosta novca.

Špekuliše se da su Rocketsi voljni trejdovati Loua Williamsa, Ryana Andersona i Patricka Beverleyja kako bi napravili dovoljno prostora u svom budžetu za Chrisa Paula i njegove plate.

Osim Paula, neke od želja Rocketsa su Paul Millsap, Kyle Lowry i Blake Griffin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije