Houston slavio, Oklahomi, Clevelandu i Indiani novi porazi

NBA u noći iza nas

Houston slavio, Oklahomi, Clevelandu i Indiani novi porazi

Sedam utakmica bilo je na rasporedu u noći sa utorka na srijedu u okviru NBA lige.

Houston je predvođen Hardenom i Howardom u gostima savladao Miami rezultatom 108:91. Najbolji dvojac Houstona kombinovano je ubacio 51 poen, što je uz dobar učinak ostatka ekipe bio ključ pobjede Rocketsa u Miamiju. Houston za sada na Zapadu ima maksimalan učinak: pet utakmica, pet pobjeda.

Iako prepun zvijezda, Cleveland se na početku sezone muči i pruža neuvjerljive partije. Novi poraz došao je od Portland Trail Blazersa. Lillard je sa 27 poena vodio domaće do pobjede, a sa druge strane Love je imao 22. James je pružio skromnu partiju ubacivši samo 11 poena.

Oklahoma je bez Duranta i Westbrooka potpuno druga ekipa koja ove sezone reda poraz za porazom, a Washington je u New Yorku upisao treću uzastopnu pobjedu. Lakersi su od Phoenixa na svom terenu upisali i peti poraz a utakmicu je obilježio Kobe Bryant koji je zabio 39 poena, ali iz nevjerovatnih 37 šuteva!

Chicago je na krilima Butlera stigao do pobjede nad Orlandom, Indiana je kod kuće poražena od Milwaukeea dok je New Orleans kod kuće porazio Charlotte.

NBA

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 81:87
Miami Heat - Houston Rockets 91:108
New York Knicks - Washington Wizards 83:98
Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 100:88
Chicago Bulls - Orlando Magic 98:90
New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 100:91
Portland Trail Blazers - Cleveland Cavaliers 101:82
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 106:112

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti