Houstonu ne pomaže ni triple-double Hardena

NBA liga

Houstonu ne pomaže ni triple-double Hardena

U NBA ligi noćas je odigrano pet mečeva.

Miami je u svojoj American Airlines Areni savladao favorizovani Houston sa 109:103 uz odličnu partiju Gorana Dragića. Slovenački košarkaš ubacio je 21 poen i tome dodao osam skokova i osam asistencija. 

Na drugoj strani prednjačio je James Harden sa novim, 13. triple-doublom u sezoni (40 poena, 12 skokova, 10 asistencija). Popularnom Bradi ovo je bio četvrti triple-double učinak u kojem je zabilježio najmanje 40 poena. Ipak, njegovo blistavo izdanje nije bilo dovoljno za pobjedu Rocketsa.

Toronto je očekivano slavio na gostovanju kod Brookylna (119:109), a po običaju Raptorse je predvodio DeMar DeRozan sa 36 poena, 11 skokova i šest asistencija.

Odličan je bio i Cory Joseph sa 33 koša, četiri uhvaćene lopte i isto toliko proigravanja.

Brook Lopez je sa 28 poena i osam skokova bio najefikasniji kod domaćina.

Košarkaši San Antonija su na svom parketu pobijedili Minnesotu sa 122:114.

Kawhi Leonard ubacio je 34 poena i upisao sedam skokova i pet asistencija, dok je LaMarcus Aldridge dodao 29 koševa. Bolji od ostalih kod Minnesote bili su Karl-Anthony Towns sa 27 poena i 16 skokova i Ricky Rubio koji je pored 21 poena imao i 14 proigravanja.

NBA, rezultati:

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 109:119

Miami Heat - Houston Rockets 109:103

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 98:99

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 122:114

LA Lakers - Denver Nuggets 121:127

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi