Hrvati lako sa Kinezima

Rivali iz grupe C

Hrvati lako sa Kinezima

Hrvatska košarkaška selekcija, naši rivali u grupi C predstojećeg Eurobasketa u Litvaniji, završili su pobjedom nad Kinom (83:53) svoj nastup na pripremnom turniru u Londonu.

Pobjeda od 30 poena razlike nije ostvarena baš tako lako kako to rezultat sugeriše. Samo četiri poena prednosti (35:31) imali su igrači Josipa Vrankovića na kraju prvih dvadeset minuta.

Tek u drugom dijelu utakmice, kada Kinezi čak četiri minute ne uspijevaju pogoditi koš, hrvatski igrači poentiraju pet napada u nizu i tada se počinje graditi ova velikom razlikom izražena pobjeda.

U ovom susretu Hrvatska je ponovila svoja najbolja izdanja iz ovog pripremnog perioda. Brza tranzicija i lagani koševi uz 26 asistencija, sigurno je ono što selektor Vranković želi da vidi kod svojih igrača i u buduće.

Bogdanović je opet bio veoma dobar sa 16 poena. Markota je dodao 12 i Žorić 10. Hrvatska je u Londonu ostvarila tri pobjede i dva poraza.

U preostala dva susreta zadnjeg dana turnira u Londonu postignuti su sljedeći rezultati:

Australija - Velika Britanija 91:90
Francuska - Srbija 80:77

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije