Hrvati na startu bolji od Slovenaca
Mario Delaš je ostvario double-double učinak

U Hrvatskoj počeo Eurobasket do 20 godina

Hrvati na startu bolji od Slovenaca

U tri hrvatska grada, Zadru, Makarskoj i Crikvenici, sinoć je počelo Evropsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina starosti. Na početku prvenstva nije bilo većih iznenađenja.

U grupi A Grčka je na krilima sjajnog Nikosa Pappasa, koji je ubacio 26 poena, pregazila Češku sa 92:67, dok je u drugoj utakmici Ukrajina bila bolja od Latvije sa 91:70.

Branislav Đekić je sa 20 poena predvodio Srbiju do pobjede nad Turskom (82:67), dok je u drugoj utakmici grupe B Litvanija rezultatom 72:63 bila bolja od Crne Gore. U grupi C nije bilo iznenađenja. Rusija je dobila Italiju sa 73:68, a Francuska Holandiju sa 66:54.

Derbiji prvog kola odigrani su u grupi D. Hrvatska je u derbiju bila bolja od Slovenije sa 72:65, a igrač utakmice je bio Mario Delaš koji je ostvario double-double učinak upisavši 13 poena i 10 skokova.

U drugoj utakmici je Njemačka tricom Simona Schmitza sa zvukom sirene bila bolja od Španije sa 63:61. Kod Španaca je prvo ime bio Ignacio Llovet sa 17 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.