Hrvatska bolja i od Velike Britanije

Šesta pobjeda u sedmoj utakmici

Hrvatska bolja i od Velike Britanije

Mnogi su u pravu kada kažu da je košarkaška selekcija Hrvatske već sada u takmičarskoj formi pred nastupajući šampionat u Litvaniji. Koliko je to preuranjeno, upitna je kategorija.

Činjenica je ta, da Vrankovićevi izabranici za sada gaze sve svoje protivnika tokom priprema. I nakon druge utakmice na turniru u Londonu Hrvatska ima samo jedan poraz i šest pobjeda.

Najnovija žrtva bio je sastav Velike Britanije koji je poražen sa 70:75.

Iako su domaćini dobro otvorili utakmicu i poveli sa 18:12, to im nije mnogo značilo jer su tokom drugog perioda ostali limitirani na samo pet poena za vodstvo Hrvatske od 23:35. U drugom poluvremenu tim koje vodi Vranković je u jednom trenutku imao i 16 razlike. Tad je došlo do opuštanja pa domaćini ovog turnira, ali i onog olimpijskog iduće godine, dolaze na zaostatak od samo tri poena (66:69). Ipak, koševima Tomića (12 poena) i Simona (16 poena), Hrvatska na kraju ipak slavi sa 70:75.

Kod poraženih najprecizniji je bio Freeland sa 22 poena i devet skokova.

Rezultati pripremnih utakmica reprezentacije Hrvatske:

Osijek:

Hrvatska - Bugarska 72:59
Hrvatska - Bugarska 77:54

Adecco, Ljubljana:

Hrvatska - Crna Gora 85:71
Slovenija - Hrvatska 60:65
Hrvatska - Srbija 71:80

London:

Srbija - Hrvatska 71:83
Hrvatska - Velika Britanija 75:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.