Hrvatska izbacila Srbiju
Veliko slavlje hrvatskih igrača

EP u Hrvatskoj ulazi u samu završnicu

Hrvatska izbacila Srbiju

Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina polako se bliži kraju. Sinoć su odigrane utakmice četvrtfinala u kojima nije bilo većih iznenađenja.

Plasman dalje su osigurale reprezentacije Hrvatske i Grčke, koje čine prvi polufinalni par, te Španije i Francuske, dok su svoj nastup na EP-u završili Srbija, Rusija, Ukrajina i Crna Gora.

Hrvatska je pred više od 3.000 ljudi u Zadru bila bolja od Srbije sa 76:75 i tako ostvarila plasman u polufinale gdje ih očekuje branitelj naslova prvaka Grčka. Mario Delaš je sa 16 poena i 9 skokova predvodio Hrvate do pobjede, dok je kod Srba najbolji bio Dejan Musli sa 17 poena.

Grčka je plasman dalje osigurala ubjedljivom pobjedom nad Rusijom (74:55) uz još jednu sjajnu partiju Nikosa Pappasa, koji je postigao 27 poena i 9 skokova. Alexis Tanghe je sa 19 poena predvodio Francusku do pobjede protiv Ukrajine rezultatom 80:57 i plasmana u polufinale gdje ih očekuje Španija.

Španci su također imali lagan posao protiv Crnogoraca slavivši sa 64:50. Joan Sastre je sa 19 poena bio najefikasniji kod pobjednika, Nikola Mirotić je protiv rodne zemlje ubacio 14 poena, dok je Vladimir Mihailović sa 13 poena bio najbolji kod tima koji s klupe predvodi Dejan Radonjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.