Hrvatska na krilima Šarića savladala Francusku

Pripremni meč pred početak Olimpijade

Hrvatska na krilima Šarića savladala Francusku

E. Čaušević

Izabranici Ace Petrovića sinoć su ostvarili pobjedu protiv Francuse sa rezulutatom 76:70.

Košarkaši Hrvatske su nakon ubjedljivog poraza od Argentine sinoć ostvarili pobjedu protiv Francuske na turniru "Super 4" u argentinskoj Cordobi. Izabranici Ace Petrovića odlično su otvorili meč, te su prvu dionicu dobili sa 26:16.

Istim tempom nastavili su i u drugoj četvrtini koju su dobili sa 15:11, te je sada jasno da su igrom u prvom poluvremenu stigli do pobjede. Francuzi su u drugom dijelu pokušali da dođu u egal, obje četvrtine su dobili, ali to nije bilo dovoljno na kraju da izbjegnu poraz.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Dario Šarić koji je postigao 18 poena, te je upisao osam skokova i šest asistencija. U selekciji Francuske istakao se Nando De Colo sa 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi