Hrvatska na Srbiju u četvrtfinalu
Mihailović je odveo Crnogorce dalje

Crnogorci prošli dalje

Hrvatska na Srbiju u četvrtfinalu

Sinoćnjim utakmicama završeno je takmičenje po grupama na prvenstvu Evrope za igrače do 20 godina koje se igra u Zadru, Makarskoj i Crikvenici.

Grčka je takmičenje po grupama završila bez poraza. U sinoćnjoj utakmici su Grci predvođeni Konstantinosom Papanikolauom, koji je postigao 15 poena, bili bolji od Srbije s minimalnih 63:62. Srbija je, ipak, zbog bolje koš razlike osigurala plasman u četvrtfinale.

Plasman dalje iz grupe E je osigurala i Crna Gora, koja je predvođena Vladimirom Mihailovićem (18 poena, 5 asistencija) bila bolja od Latvije sa 70:57. Takmičenje je završila Litvanija. Iako su pregazili Ukrajinu sa 100:65 Litvanci su ispali zbog slabije koš razlike od Srba i Crnogoraca. Bendzius je kod Litve upisao 23 poena, a Natyazhko kod Ukrajine 18 poena i 10 skokova.

U direktnom duelu za prvo mjesto u grupi F Španija je bila bolja od Francuske sa 69:66. U redovima Španije je briljantnu partiju odigrao Nikola Mirotić, najveći evropski talenat koji je upisao 30 poena i 12 skokova. Marko Vranjković je sa 25 poena predvodio Sloveniju do prve pobjede protiv Rusije (82:68), ali je Rusija zahvaljujući porazu Italije prošla dalje.

Hrvatska je bila bolja od Italije sa 77:63 i tako izbacila Italiju, a sebi osigurala drugu poziciju u grupi koja joj u četvrtfinalu za protivnika donosi Srbiju. Ivan Batur je sa 14 poena i 8 skokova bio prvo ime momčadi Borisa Kurtovića, dok je Mario Delaš upisao 13 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Poredak:
Grupa E: Grčka 5-0, Ukrajina 3-2, Srbija, Crna Gora i Litvanija 3-2, Latvija 2-3.
Grupa F: Španija i Hrvatska 4-1, Francuska 3-2, Rusija 2-3, Italija i Slovenija 1-4.

Parovi četvrtfinala:
Grčka – Rusija
Španija – Crna Gora
Ukrajina – Francuska
Hrvatska - Srbija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.